22 juli 2023

Miss and Mrs Sweden

Betyg: 3 monument

Veckotidning Veckohatten tappar upplaga och den kreative chefredaktören vet att sex alltid säljer så tidningen ordnar med en skönhetstävling. Det som den ytterst klantiga redaktionen inte vet är att evenemanget infiltrerats av en grupp vänsteraktivister, så utgången av tävlingen är mer än oviss.

En mycket fånig, men stundtals också mycket rolig, drift med allt från kungahuset, överklassen, veckotidningsbranschen till vänstern. Men mest är det nog en drift med allt vad män och manlighet heter. Fånigare karlar får man leta efter. Inte ens de hederliga arbetarna klarar sig undan - även de får sin släng av sleven, medan kvinnorna är (oftast) kloka, realistiska och de som - i bakgrunden - får allting att fungera. Manuset är skrivet av Lars Forsell och hela den svenska skådespelareliten är med: Jarl Kulle, Per Oscarsson, Sven Lindberg, Meg Westergren, Kim Anderzon, Gaby Stenberg mfl.

Bäst är inledningsscenens kameraåkning genom den spegelklädda redaktionen och den folklige Per Oscarsson som blir bjuden på dry martini "Vad är det här för skit"?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar