24 november 2020

Småkryp

 Betyg: 4 monument

En sommaräng, i bakgrunden möjligtvis de franska Alperna. Hundlokor, ängsvädd och... insekter av alla de slag. I blickfånget en nyckelpiga som kommer bort från sin familj, sedan svartmyror på jakt efter det som kan bygga upp myrsamhället. Strax finner de skatten, en hel plåtburk full av sockerbitar! De möter även nyckelpigan. Så hör de samman, svartmyrorna och nyckelpigan. I vått och torrt, i eld och vatten. Det blir en berättelse om riktig vänskap. 

Senare blir de upptäckta av rödmyrorna som vill åt sockret. Flykten blir dramatisk och den trygga hamnen i myrboet är blott en chimär. Rödmyrorna går till anfall med kastmaskiner, murbräckor och giftgas. Allt står på spel och de stridande skyr ingen medel. Men en annan tid kommer, Luk 21:9.

Om krigets konsekvenser och om vänskapens styrka tvärs över ras-/artgränserna. Bäst är att det inte förkeommer något som helst tal i mänsklig mening, men väldigt mycket kommunikation med ljud, rörelser och dans. O c h  förstås musiken, lika uttrycksfull som en fullödig dialog!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar