09 januari 2023

Deadpool

Betyg: 1 monument

Trams och våld och mer våld och ännu mer trams. En del fånerier och våld på det. Sexskämt och våld och trams igen, men så plötsligt dyker ett par Ikea-skämt upp som faktiskt är ganska roliga och vi får se en Ikea-möbel fullkomligt falla samman i sina beståndsdelar. Det blir en kontrast mot de byggnader, bilar och annat som också faller samman i sina beståndsdelar när hjältarna slåss med bovarna.

En ganska misslyckad smågangster får veta att han är döende i cancer. Samtidigt uppvaktas han av en mystisk affärsman som säger sig ha bot för hans sjukdom. Just de scenerna är allt annat än roliga när hans kropp torteras för att ”mutantkraften” ska utvecklas. När han väl tar sig ut ur laboratoriet går resten av filmen ut på att hämnas. Märkligt att så vilja hämnas de som faktiskt botat en från cancer. På så vis är Wade lik en av de 10 spetälska som botas av Jesus men inte återvänder för att tacka honom (Luk 17:11-19).

Roligast, förutom Ikea-skämten, är kampen mellan Wade och hans flickvän Vanessa om vem som haft värst barndom - lånat av Monty Python.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar