16 juli 2013

The Rum Diary

Betyg 3 monument

I grunden är detta en mycket politsk film, problemet är bara att Johnny Depp inte spelar politiskt övertygande. Han kan dricka rom, umgås med vackra damer och bli upprörd å personliga vägnar, men det blir inte politik av det. Kanske var Hunter S Thompson inte heller särskilt politisk, men berättelsen i sig ger utrymme för politik: det fattiga Puerto Rico i kontrast till de överviktiga amerikanska turisterna som inte ser fattigdomen - som inte överhuvudtaget ser något annat än bowling och hotellpoolen, cyniska affärsmän som ser möjligheter att exploatera det oexploaterade och fega journalister som blundar för verklighetens orättvisor.

Paul Kemp (Johnny Depp/Hunter S Thompson) kommer till en avdankad amerikansk tidning på Puerto Rico under tidigt sextiotal. Snabbt ser han cynismen, dubelmoralen och fegheten och vill nog egentligen göra något åt det, men handlingen kommer försent och det blir för lamt...

Bäst är följande citat: "Beasts of obesity. Asses that wouldn't feel an arrow. The great whites. Probably the most dangerous creatures on earth." - om de amerikanska turisterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar