20 augusti 2012

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Betyg: 4 monument

I grunden en kritik av vapenindustrin och de som tjänar ekonomiskt på den katastrof kriget innebär. Sherlock Holmes är mer actionhjälte än tidigare, men med stor charm och för en god sak. Professor Moriartys plan är att påskynda krigsutbrottet och på så vis tjäna stora pengar på sina vapenfabriker. En plan som går i stöpet när både han och Sherlock störtar ner i avgrunden under en fredskonferens i Schweiz. Dessförinnan har damer fallit av tåg, romer hjätemodigt ridit över gränsen, Watson gift sig och tåg exploderat. Egentligen bara yta och spänning, men snygg yta och god spänning - så gott som något!

Bäst alla kategorier är Stephen Fry som Sherlocks bror Mycroft Holmes (se bilden). Udda och än mer exentrisk än sin lillebror.

1 kommentar:

  1. Verkligen roligt med denna teckning från en tidig Sherlock Holmes-utgåva och Stephen Fry som Mycroft Holmes i filmen. På pricken lika.
    Annars är det väl inte så mycket av filmen som en minns. Faller helt klart inom kategorien "god underhållning för stunden men lämnar inga spår efter sig".

    SvaraRadera