28 maj 2024

Dödande kärlek/Killer's Kiss

Betyg: 4 monument

Det börjar snyggt med en ensam man på en järnvägsstation. Allt runt om honom är i rörlese, men han väntar. På vad eller vem vet vi ännu inte. Allt kan hända. Och i viss mån gör det det, eller snarare allt har redan hänt. Han återberättar de senaste dygnens händelser. Från det att han upptäcker flickan i lägenheten mittemot, tills han lyckas rentvå sig själv från anklagelsen om mord, dubbelmord. 

En boxare på väg ut ur karriären och en dansös på ett trist dansställe råkar bo grannar. När hennes chef sedan ger sig på henne reagerar boxaren och den komplexa historien tar fart. Fel man blir ihjälslagen, dansösen kidnappas, en tom lagerbyggnad blir vittne till ett fritagningsförsök som delvis misslyckas. En studio där man tillverkar skyltdockor blir scenen för ett dödligt slagsmål med brandpik och yxa och det springs på tak och i brandstegar.

Historien är lite för komplicerad, men det är spännande och välspelat där miljöerna är en del av spelet. Bäst är boxningsmatchen, så rått och otäckt filmat - som om vi också fick stryk gång på gång och knappt orkar resa oss. Roligast är det mycket udda kompisparet som dansar på fyllan med fezer till den enes munspel. Fånigt, men ett rätt kul avbräck. Också fint att kärleken segrar till slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar