25 oktober 2020

Wild, Wild, West

 Betyg: 2 monument

Introtexterna är mycket snygga i en perfekt kombination av musik och bild - sedan blir det inte så bra. Det handlar mycket om tåg, om ångmaskiner och uppfinningar - med en ansats om rasism och människans värde. Här skulle en referens till Jakobsbrevet 2:1 vara på plats, men ansatsen tappas bort.

En galen vetenskapsman kidnappar USA:s främsta forskare och tvingar dem att tillverka udda krigsmaskiner så att han tillsammans med historiens förlorare kan återskapa ett USA utan federalism - där de gamla kolonierna tillfaller de land de tillhörde före Förenta Staternas bildande: England, Frankrike, Mexico, Spanien. En ytterst bisarr historia som hyllar enheten i det moderna USA och kunde ha blivit en effektiv anti-Trump-film om den inte visade sig vara ett matinéäventyr för knappt mogna tonårspojkar. 

Det roligaste är det ännu ej färdigbyggda parlamentsbyggnaden Capitolium i Washington DC som skymtar i bakgrunden när vår hjälte söker upp president Ulysses S Grant. En snygg symbolbild, men tyvärr så var byggnaden färdig när Grant blev president.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar